top of page
gabriel-jimenez-jin4W1HqgL4-unsplash.jpg

PROFESSIONAL

PLANT CARE 

FOR EVERYONE

Om succesvol planten te kunnen kweken, moet er rekening worden gehouden met verschillende factoren, zoals de hoeveelheid zuurstof en CO2 in de lucht, de mineralen in de bodem, de temperatuur, de watervoorziening, de luchtvochtigheid en de lichtintensiteit. Alleen het samenspel van deze factoren zal leiden tot een optimale oogst. Daarnaast zijn de klimatologische behoeften ook nog afhankelijk van het soort en type plant. Daarom, om een plant de optimale omgeving te kunnen bieden, speelt plantenvoeding een fundamentele rol in het kweekproces.

 

Elke kweker heeft een eigen manier van kweken, maar in grote lijnen kunnen twee manieren van kweken van elkaar worden onderscheiden als het op voeding aankomt.

ORGANISCH-MINERALE TEELT

Speciaal voor de kweker die kweekt op kunstmatige- en anorganische substraten (steenwol, mapito, perliet, etc.) of organische substraten die geen meststoffen bevatten (kokosvezels, kleikorrels, etc.), heeft Bio TKA de HYDROPONICS-lijn ontwikkeld. Deze bestaat uit meerdere vloeibare concentraten met een functie-specifieke NPK-verhoudig, aangepast op de groeicyclus van de plant.

Deze voedingen hebben een sterke minerale basis, maar bevatten daarnaast ook organische verbindingen, die de opneembaarheid van de mineralen verhogen met als gevolg een efficiënte en hoog-kwalitatieve ontwikkeling van de plant.

TKA pictogram.png

ORGANISCH-HUMATISCHE TEELT

Organisch-humatisch telen is een nieuwe manier van kweken. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de bodem, zodat er – in tegenstelling tot kweken met volledig minerale producten – geen voedingsstoffen verloren gaan door uitspoeling. Deze manier van kweken kan alleen worden uitgevoerd op organische bodems, zoals cocos en aarde.

Bio TKA heeft een complete basisvoedingslijn voor kweken op organisch substraat gecreëerd, de CULTIVA-lijn. Deze voedingen bevatten de elementaire NPK’s, maar daarnaast ook amino-, humus- en fulvinezuren, die uitwisseling met de bodem mogelijk maken en niet alleen tot een efficiënter kweekproces leiden, maar ook een hogere kwaliteit van het eindproduct.

TKA pictogram.png

BIO ADDITIEVEN

Naast de organisch-minerale en organisch-humatische voedingen, heeft Bio TKA een breed assortiment aan additieven, waaronder supplementen (ook wel boosters), regulatoren, bodemonderhoud, bladvoeding en plantbescherming. Op deze manier kan een kweker een voedingsschema samenstellen dat volledig aan de behoeften van de gewassen voldoet en veelvoorkomende problemen kan voorkomen en tegengaan.

TKA pictogram.png

BIO SUPPORT

Bio TKA streeft ernaar de kweker te helpen zo optimaal mogelijk te kweken. Daarvoor kunnen de kweekschema’s geraadpleegd worden, maar Bio TKA biedt daarnaast ook persoonlijke bio support aan kwekers met specifieke behoeften en/of problemen.  

TKA pictogram.png
bottom of page